Daugelis namų konditerių druską saldžiuose receptuose laiko erzinančiu formalumu, kurio galima nebaudžiamai nepaisyti.
Iš tikrųjų būtent šis žiupsnelis iš įprasto ingrediento tampa pagrindiniu skonių orkestro dirigentu, praneša „” korespondentas.
Jis nepadaro kepinių sūrių, tiesiog meistriškai sudėlioja tinkamus akcentus, todėl net paprastas sausainis skamba naujai.
Nuotrauka:
Druska turi unikalią savybę nuslopinti karčias natas ir sustiprinti saldumo pojūtį, todėl skonis tampa sudėtingesnis ir labiau subalansuotas. Tai ypač pastebima šokoladiniuose pyragaičiuose ar kavos tiramisu, kur be žiupsnelio druskos visa kompozicija atrodo plokščia ir per saldi. Ji paaštrina skonio receptorius ir leidžia pajusti visą skonių gamą.
Yra nedidelė gudrybė, kuria naudojasi profesionalai – jie renkasi rupią jūros druską. Jos dribsniai ne visiškai ištirpsta tešloje, todėl galutiniame produkte atsiranda malonių mikroskopinių skonio pliūpsnių. Taip veikia garsieji sūdyti karameliniai ledai, kuriuose kontrastas tampa svarbiausiu akcentu.
Asmeninė patirtis patvirtina, kad į sausainių tešlą įdėjus net ketvirtadalį arbatinio šaukštelio, ji tampa tiesiog neatpažįstama. Sviesto tekstūra atsiskleidžia pilniau, o vanilė kompozicijoje nuskambės ryškiau ir kvapniau. Tai yra tas atvejis, kai maža dozė yra labai svarbi.
Niekada nepamirškite šio kuklaus ingrediento, esančio sąrašo apačioje. Jo stebuklingą poveikį molekuliniu lygmeniu sunku pervertinti. Tiesiog pabandykite kartą iškepti dvi identiškas bandeles, į vieną iš jų pamiršote įdėti druskos.
Skirtumas bus toks ryškus, kad daugiau niekada nepamiršite šio svarbaus žiupsnelio. Jis taps jūsų slaptuoju ginklu kuriant tikrai suaugusius ir universalius desertus.
Taip pat skaitykite
- Kodėl kepant itališką picą reikia to tešlos „plyšimo”: kaip be didelių pastangų pasiekti tobulą elastingumą
- Kaip greičiau pakilti tešlai: nedidelė gudrybė naudojant aukštą temperatūrą

