Kaip greičiau pakilti tešlai: nedidelė gudrybė su aukšta temperatūra

Kepant namuose dažnai vargina laiko trūkumas, ypač tešlos kildinimo etape.

Ji gali atkakliai atsisakyti kilti, kai jau esate sudarę kepimo planą, praneša .

Šiluma yra pagrindinė mielių sąjungininkė, tačiau virtuvėje ne visada būna ideali temperatūra. Baterijos žiemą arba skersvėjis vasarą gali daug kartų sulėtinti procesą.

Nuotrauka:

Pripildykite didelį dubenį karšto vandentiekio vandens – ne verdančio, bet patogios temperatūros. Šį dubenį įdėkite į iš anksto įkaitintos ir išjungtos orkaitės dugną.

Ant viršaus padėkite dubenį su tešla ir uždarykite orkaitės dureles. Drėgmė ir stabili šiluma sukurs idealų mikroklimatą mielėms aktyviai veikti.

Tešla ne tik pakils dvigubai greičiau, bet ir bus puresnė bei vientisesnė. Drėgnas oras neleis paviršiuje susidaryti sausoms plutelėms.

Šis metodas patikrintas daugelio kepėjų kartų, tačiau kažkodėl nepelnytai pamirštas šiuolaikinėse virtuvėse. Jam nereikia jokios specialios įrangos ir jis puikiai veikia.

Šis metodas ypač naudingas vėsesniu metų laiku, kai butai gali būti gana švieži. Vos du paprasti veiksmai sutaupo valandų valandas laukimo ir nuspėjamai pagerina rezultatą.

Dabar jūsų kepiniai visada bus pukūs ir aukšti. Išbandykite šį metodą vos kartą ir jis taps jūsų patikima kulinarine paslaptimi.

Taip pat skaitykite

  • Kas atsitinka, jei per anksti pasūdote kotletams skirtą mėsą: kulinarinė nesėkmė, kurios lengva išvengti
  • Kaip tinkamai laikyti sūrį šaldytuve, kad jis neišdžiūtų


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimai ir gyvenimo triukai