Visi yra įpratę marinuoti mėsą acte arba citrinos sultyse, tačiau šis būdas dažnai per daug išsausina ląstelieną.
Pasak korespondento, daug išmintingesnis metodas mus pasiekė iš Kaukazo, kur švelnumo paslaptis slypi kefyre, matsoni arba paprastoje rūgpienyje.
Pieno rūgštis stebėtinai švelniai ir veiksmingai veikia raumenų skaidulas. Ji ne „degina” jas, kaip dažnai daro actas, o švelniai atpalaiduoja, todėl mėsa tampa elastinga ir sultinga.
Nuotrauka:
Be to, tokie marinatai kepimo metu ant paviršiaus sukuria ploną apsauginę plutelę. Dėl to viduje esančios sultys saugiai išsilaiko ir kebabas tirpsta burnoje.
Šių eilučių autorius kartą išdrįso gana kietą jautienos sprandinę marinuoti kefyre su svogūnais ir prieskoniais. Rezultatas pranoko visus lūkesčius – mėsa gavosi stebėtinai minkšta, su lengvu pikantišku prieskoniu.
Šis marinatas puikiai tinka net pačiai neatspariausiai paukštienai, pavyzdžiui, kalakutienai. Ji, garsėjanti sausumu, po nakties kefyre smarkiai pasikeičia.
Svarbu nepamiršti, kad raugintiems pieno produktams nereikia daug laiko. Pakanka 4-6 valandų, kitaip mėsos paviršius gali įgauti šiek tiek grūdėtą tekstūrą.
Siekiant geriausio efekto, verta rinktis natūralios sudėties produktus be stabilizatorių ir tirštiklių. Jie giliau įsiskverbia į skaidulas ir veikia daug geriau.
Eksperimentuokite su prieskoniais, į mariadą įmaišydami žiros, kalendros ar paprikos. Kefyras puikiai sugeria ir perduoda šiuos skonius, sukurdamas sudėtingą skonio puokštę.
Nebijokite įdėti šiek tiek smulkiai tarkuoto svogūno, jis atiduos savo saldumą ir sultis. Šis duetas su rauginto pieno pagrindu praktiškai garantuoja jums kulinarinę sėkmę.
Taip pat skaitykite
- Kaip teisingai išvirti grikius, kad jie nesubyrėtų: metodas, kuris pakeis jūsų požiūrį į košę
- Kas atsitinka, jei sviestą ir cukrų plakate ilgiau nei rekomenduojama: neakivaizdus ryšys tarp maišytuvo ir trapių sausainių

