Dauguma žmonių tiesiog suvynioja sūrio galvutę į plastikinį maišelį ir siunčia ją į daržovių stalčių.
Po poros dienų sūris pasidengia nemaloniu šliužu arba, priešingai, virsta neskaniu duonos trupiniu. Ilgo sūrio gyvavimo paslaptis slypi tinkamoje drėgmės ir oro patekimo pusiausvyroje, praneša korespondentas.
Maisto plėvelė yra pagrindinis kokybiško sūrio priešas, ji tiesiog „dusina” sūrį, sukurdama šiltnamio efektą. Ideali pakuotė yra pergamentinis arba vaškinis popierius, kuris leidžia produktui kvėpuoti.
Nuotrauka:
Suvyniokite sūrį į pergamentą ir įdėkite į emaliuotą, stiklinį ar plastikinį indą su laisvu dangčiu. Taip bus sukurtas idealus mikroklimatas, kuriame bus nuolatinė drėgmė.
Kietus ir pusiau kietus sūrius, tokius kaip parmezanas ar čederis, geriausia laikyti šiek tiek sausesnėse patalpose. Didelį gabalą galima net suvynioti į medvilninį rankšluostį, lengvai pamirkytą sūriame vandenyje.
Minkštiems sūriams, tokiems kaip Camembert ar Brie, reikia daugiau dėmesio. Juos reikėtų laikyti originalioje pakuotėje, o jei jos nėra, tai pergamente, tačiau šilčiausioje šaldytuvo vietoje.
Niekada nešaldykite sūrio, nebent norite negrįžtamai sugadinti jo tekstūrą. Atšildytas sūris taps trupančia, bekvape mase, netinkama gražiam pjaustymui.
Jei paviršiuje atsiranda nedidelis baltas pelėsis (kalbame apie kietuosius sūrius), nereikėtų iš karto išmesti produkto. Šią dalį galima paprasčiausiai atsargiai nupjauti, o likusi dalis bus visiškai tinkama vartoti.
Atminkite, kad sūris yra gyvas produktas, kuris toliau noksta net ir šaldytuve. Tinkamas laikymas ne tik neleis jam sugesti, bet ir leis dar geriau atsiskleisti jo skoniui.
Taip pat skaitykite
- Kodėl marinavimas raugintuose pieno produktuose yra tobulų kebabų paslaptis
- Kaip teisingai išvirti grikius, kad jie subyrėtų: metodas, kuris pakeis jūsų požiūrį į košę

