Daugelis žmonių dešimtmečius laiko kepimo sodos pakuotę tolimame spintelės kampe ir naudoja ją tik kepiniams.
Tuo tarpu šie negražūs balti milteliai gali atlikti tikrus virtuvės žygdarbius, pakeisdami visą arsenalą brangių ir specializuotų priemonių, teigia „” korespondentas.
Jame slypi potencialas, kurį dauguma žmonių tiesiog ignoruoja.
Nuotrauka:
Pabandykite į vandenį, kuriame mirkomos ankštinės daržovės, įberti šaukštelį geriamosios sodos. Šis paprastas veiksmas pastebimai sutrumpins jų vėlesnio virimo laiką ir padės išvengti nemalonių pasekmių virškinimui.
Šviežios žolelės, pirktos prekybos centruose, dažnai atrodo sudžiūvusios ir praradusios blizgesį. Įmerkite ryšulėlį krapų ar petražolių į dubenį su vėsiu vandeniu ir šaukštu valgomosios sodos 15-20 minučių. Žolelės tiesiog akyse atgis, taps daug ryškesnės ir aromatingesnės.
Žuvies ar česnakų kvapą, įsigėrusį į rankų ir pjaustymo lentelių odą, galima lengvai neutralizuoti. Tiesiog užtepkite nedidelį kiekį valgomosios sodos ant rankų ar medinių paviršių ir nuplaukite šiltu vandeniu.
Ji taip pat puikiai pašalina suodžius nuo senų puodų ir kepimo skardų. Iš valgomosios sodos ir vandens pagaminkite tirštą pastą, užtepkite ją ant probleminių vietų ir palikite per naktį. Ryte nustebsite pamatę, kad didžioji dalis nešvarumų nubyrėjo be menkiausių pastangų.
Nereikėtų pamiršti ir jos švelnių savybių plaunant vaisius. Lengvas sodos tirpalas veiksmingai pašalina vaško nuosėdas ir cheminių medžiagų likučius nuo obuolių ar kriaušių nepažeisdamas švelnios odelės.
Jos abrazyvinei, bet švelniai jėgai neatsispirs net labiausiai užsispyrusios arbatos ar kavos apnašos, esančios jūsų mėgstamo puodelio viduje. Užberkite šiek tiek miltelių ant kempinės ir patrinkite – jūsų puodelis blizgės kaip naujas.
Kartą autorius išgelbėjo persūdytą sriubą su soda, į sultinį įdėjęs pusę žalios bulvės. Bulvė sugėrė druskos perteklių, o ant peilio galiuko pridėta soda tiesiog padėjo jai susigerti, subalansuodama skonį.
Šis universalus produktas gali net nupoliruoti sidabrinius indus iki veidrodinio blizgesio. Paruoškite košę ir jūsų šakutės bei šaukštai blizgės be brangių pastų.
Pagrindinė jos magija slypi dvejopoje prigimtyje – švelniame abrazyvume ir šarminėse savybėse. Būtent šis derinys leidžia jai švelniai valyti ir kartu chemiškai ištirpdyti sudėtingus nešvarumus.
Jis visiškai nekenksmingas sveikatai ir aplinkai, tuo skiriasi nuo daugumos buitinės chemijos priemonių. Po naudojimo nepalieka dryžių ar nemalonaus cheminių medžiagų kvapo.
Kai kitą kartą stovėsite priešais valymo priemonių lentyną, pirmiausia verta žvilgtelėti į kepinių spintą. Didelė tikimybė, kad ten, kuklioje kartoninėje dėžutėje, jūsų jau laukia problemos sprendimas.
Taip pat skaitykite
- Kaip pamiršti mikrobangų krosnelės plovimą: stiklinė vandens daro stebuklus
- Kaip rasti papildomas 3 valandas per savaitę: slaptas namų šeimininkės ginklas prieš netvarką

