Tobuli makaronai – tai ne tik garnyras, bet ir visa filosofija, paremta trimis banginiais: vandeniu, druska ir laiku.
Italų dangiškieji banginiai vienu balsu sako: vanduo makaronams turi būti sūrus kaip jūra, praneša korespondentas.
Tai ne perdėtas, o praktinis patarimas, nes būtent tokioje sūrioje aplinkoje makaronai galės iš vidaus pasisavinti pakankamai skonio. Kiekvienam litrui vandens naudokite maždaug nuo septynių iki dešimties gramų rupios druskos, nebijodami persūdyti.
Nuotrauka:
Puodo tūris yra toks pat svarbus kaip ir jo turinys: makaronai turi laisvai plūduriuoti verdančiame vandenyje, o ne būti suspausti mažame puode. Įsivaizduokite didelį katilą su verdančiu vandeniu, verdančiu ant galingos ugnies, kuri nesiliauja virti, kai spagečiai jau išvirę.
Niekada nepilkite aliejaus į vandenį, norėdami išvengti prilipimo – tai beprasmis gestas, dėl kurio ant paviršiaus tik susidarys riebi plėvelė. Daug svarbiau iškart po nusausinimo gilioje keptuvėje išvirusius makaronus sumaišyti su padažu.
Būtent šiame inde, o ne lėkštėje, įvyksta pagrindinė tekstūros ir skonio sąjungos paslaptis. Dalis krakmolingo vandens, kuriame virė makaronai, bus jūsų slaptasis ginklas kuriant tobulą padažo konsistenciją.
Įpilkite porą kibirų šio drumsto skysčio į makaronus ir padažą, viską intensyviai maišydami keptuvėje ant silpnos ugnies. Krakmolas veikia kaip natūralus emulsiklis, surišantis sviestą, sūrį ir pomidorus į šilkinę vientisą masę.
Pabandykite spagečius virti minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, ir virkite juos jau padaže. Šis paprastas būdas leidžia makaronams ne tik būti tuščiaviduriu vamzdeliu pomidorams, bet ir tapti neatsiejama jų dalimi, turinčia tobulą al dente tekstūrą.
Taip pat skaitykite
- Kaip pasiekti tobulą kepsnio iškepimą: kas iš tikrųjų trukdo kepsniui
- Kaip visiems laikams pamiršti dietas: principas, kuris padės jums vėl kontroliuoti savo lėkštę

