Kaip greitai išvalyti maišytuvą neišardžius: triukas su plovikliu ir šiltu vandeniu

Virtuvės prietaisų savininkams sunku išvalyti blenderio indą nuo sudžiūvusių maisto likučių.

Ypač nepatogu po kiekvieno naudojimo išardyti ir vėl surinkti prietaisą su daugybe dalių, praneša korespondentas.

Yra paprastas ir veiksmingas būdas, leidžiantis išvengti daug darbo reikalaujančio išardymo proceso ir rizikos sugadinti peiliukus. Šis metodas pagrįstas hidrodinaminio veikimo principu ir valomųjų junginių tirpinimo galia.

Nuotrauka:

Jam įgyvendinti tereikia dviejų turimų ingredientų – įprasto indų ploviklio ir karšto vandens. Skysčio temperatūra vaidina svarbų vaidmenį, nes ji padeda suskaidyti riebalus ir ištirpinti maisto daleles.

Į maišytuvo indą, kuriame liko ingredientai, įpilkite karšto vandens maždaug iki pusės jo tūrio. Įlašinkite kelis lašus įprasto ploviklio, kuris veiksmingai kovoja su riebalais.

Sandariai uždarykite dubenį dangteliu, įsitikinkite, kad jis gerai užsifiksavo. Tada įjunkite prietaisą vidutiniu greičiu maždaug 20-30 sekundžių.

Besisukantys peiliai sukuria galingą sūkurį dubens viduje, kuris tolygiai paskirsto valymo tirpalą ant visų vidinių paviršių. Suslėgtos vandens ir putų srovės prasiskverbia į sunkiausiai pasiekiamas vietas, įskaitant ašmenų pagrindą ir sandarinimo gumas.

Šis procesas fiziškai atskiria nuo prietaiso sienelių ir ašmenų net užšaldyto maisto daleles. Karštas vanduo ir ploviklis vienu metu nuriebalina paviršius ir ištirpina maisto likučius.

Pasibaigus veikimo laikui, išjunkite maišytuvą ir atsargiai atidarykite dangtį. Pamatysite, kad didžioji dalis nešvarumų jau atsiskyrė ir yra muiluotame vandenyje.

Belieka tik nuplauti indą po tekančiu vandeniu, kad nuplautų ploviklio likučius ir nuosėdas. Kad galutinai blizgėtų, dubens išorę ir dangtį galite nuvalyti minkšta kempinėle.

Reguliariai naudodami šį metodą išvengsite įsisenėjusių nešvarumų ir nemalonių kvapų kaupimosi. Jis gerokai prailgina maišytuvo tarnavimo laiką, nes sumažina mechaninį dalių nusidėvėjimą išardant rankiniu būdu.

Ši gudrybė ne tik taupo jūsų laiką ir pastangas, bet ir įprastą valymą paverčia paprastu ir saugiu procesu. Visada po ranka turėsite tobulai švarų prietaisą kitiems kulinariniams šedevrams.

Taip pat skaitykite

  • Kaip per 15 minučių atšaldyti vyną be šaldytuvo: avarinis metodas su ledo vonia
  • Kaip karštas gėrimas padeda atvėsti: prakaitavimo ir šilumos mainų fiziologija


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingos patarimai ir gyvenimo triukai